Complexe problemen, eenvoudige oplossingen.

Samen surfen op de golf van datagedreven innovatie.

Wij geloven dat we, door slim gebruik te maken van data, jouw organisatie samen naar een hoger niveau kunnen tillen. Dat is dan ook wat wij doen: datagedreven procesinnovatie die zich richt op het verbeteren van procesprestatie, kostenreductie, omzetgroei en onbenutte kansen. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vanuit onze expertise komen wij tot een eenvoudige oplossing die past bij jouw organisatie. Met zichtbaar resultaat onder de streep.

Process Mining

Robotic Process Automation

Data Science

Business Intelligence

Data Engineering

Onze werkwijze

Slim gebruik maken van data, van begin tot eind.

Identificeren

Hoe lopen jouw processen, wat definieert procesprestatie en waar worden beslissingen op gebaseerd? Wij bekijken jouw processen niet alleen met een frisse blik, maar ook vanuit een ander perspectief. Door vindingrijkheid te combineren met onze kennis van datatechnologie en jouw kennis van de organisatie, identificeren we kansen. Om vervolgens gezamenlijk tot eenvoudige oplossingsrichtingen te komen. Deze oplossingsrichtingen komen regelmatig uit onverwachte hoek.

Integreren

Om maximaal resultaat te halen uit de geïdentificeerde kansen, is het belangrijk dat de data eenduidig is opgeslagen en van hoge kwaliteit is. In de praktijk is de data vaak verspreid over meerdere systemen en databases. Nadat we de datakwaliteit hebben getoetst, centraliseren we de data, schonen deze op en, indien nodig, verrijken we deze met externe databronnen. Met als resultaat gecentraliseerde en betrouwbare data.

Visualiseren

Door de gigantische hoeveelheden data waar we tegenwoordig over beschikken, is het lastig om te herkennen welke informatie erin opgesloten ligt. Met visualisaties transformeren we de gecentraliseerde data naar waardevolle informatie. Deze informatie bevordert het nemen van datagedreven beslissingen, het verifiëren van vermoedens en het signaleren van veranderingen. Hiermee is jouw organisatie te allen tijde in control.

Analyseren

Wanneer we de huidige stand van zaken inzichtelijk hebben gemaakt, kunnen we de procesprestatie en -risico's analyseren. Door slim gebruik te maken van verschillende technieken, kijken we niet alleen naar wat er is gebeurd, maar achterhalen we ook waarom iets gebeurde. Hier hoeft het niet te stoppen: samen kijken we naar de mogelijkheden om belangrijke aspecten van het proces te voorspellen.

Implementeren

Onze oplossingen hebben als doel uw medewerkers, van werkvloer tot bestuurskamer, te ondersteunen in hun werk. Wij zorgen ervoor dat de inzichten en adviezen die uit de vorige fases naar voren zijn gekomen op de juiste plek terechtkomen. Beslissingen worden onderbouwd en repetitieve processen geautomatiseerd. Met als resultaat een datagedreven organisatie, waarin jouw medewerkers kunnen uitblinken.

Testimonials

Wat onze klanten over ons zeggen.

TECHNIEKEN

Alles in huis voor datagedreven procesinnovatie.

Process Mining

Met process mining brengen wij de daadwerkelijke uitvoering van processen op een objectieve, complete en datagedreven wijze in beeld. Hiermee worden bottlenecks en risico’s geïdentificeerd, zodat deze doelmatig kunnen worden aangepakt. Door je processen vervolgens continu te monitoren, houd je grip op je proces. Onze onderneming is geboren in de collegebanken bij de grondlegger van process mining: Wil van der Aalst. Je kunt dus wel stellen dat deze techniek een speciale plek heeft in ons ondernemershart.

RPA

Niemand wordt blij van zinloos werk. Administratieve, repetitieve taken die een groot deel van de tijd opslokken, worden vaak als zinloos werk ervaren – ook al zijn ze soms noodzakelijk voor het proces. Robotic Process Automation (RPA) biedt de mogelijkheid om deze procesonderdelen snel te automatiseren. Zo houdt iedereen meer tijd over om te doen waar hij goed in is. Het resultaat – minder benodigde arbeidstijd, snellere verwerking en minder fouten – maakt deze techniek zeer geschikt om snel zichtbare waarde te leveren onder de streep.

Data Science

In sommige taken zijn computers beter dan mensen, zeker wanneer de hoeveelheden data ontzettend groot worden. Door middel van machine learning kunnen beslissingen die in het verleden door mensen gemaakt zijn, genomen worden door algoritmes. Denk hierbij aan beslissingen als categoriseren, het maken van voorspellingen of het identificeren van objecten. Dit leidt tot een snellere en accuratere uitvoering van deze taken.

Business Intelligence

Data op een intuïtieve wijze inzichtelijk maken, is een belangrijke stap in datagedreven procesoptimalisatie. Pas wanneer we de huidige situatie duidelijk in kaart hebben gebracht, kunnen we vaststellen hoe we deze het beste kunnen verbeteren. Vaak is het krachtig om soortgelijke dashboards ook beschikbaar te maken voor procesbetrokkenen, om deze in staat te stellen hun beslissingen beter te onderbouwen met data.

Data Engineering

Door een strak ingericht data engineering proces en een moderne architectuur, zijn wij in staat om elke data bron te integereren. De geïntegreerde data bronnen worden centraal en uniform opgeslagen. Vervolgens maken al onze services hier gebruik van, en zijn wij zelfs in staat deze recurring aan te bieden.

Over ons

Wie zijn wij.

Maarten van Asseldonk

Process-Aware
Data scientist

Lotte Vugs

Process-Aware
Data scientist

Niek van Son

Data engineer
Software Architect

CONTACT

Geïnteresseerd in wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Copyright © 2021 Waves Process Intelligence B.V. – Eindhoven – Privacy Statement